Pečeni slanutak

Pečeni slanutak
Zbog visokog sadržaja proteina, slanutak predstavlja odličnu zamjenu za meso. Više »
Vrste dijeta: Histaminska dijeta, Dijeta Candida, Prehrana bez laktoze, Dijeta bez glutena, Dijeta bez jaja, Prehrana bez životinjskih proteina
 

Sastojci:

  • 250 g slanutka
  • sol
  • kurkuma
  • crvena paprika
  • žličica kokosovog ulja

Priprema:
Namočite slanutak i ostavite da stoji 24 sata. Kuhajte ga u slanoj vodi oko 45 minuta. Kad je kuhan, ocijedite ga i osušite. Posolite, dodajte kurkumu, crvenu papriku i žličicu kokosovog ulja. Stavite ga na papir za pečenje i pecite u pećnici na srednje jakoj vatri 20-25 minuta na 200°C da postane hrskavo. Povremeno promiješajte. Kad je pečeno, pričekajte da se ohladi, zatim poslužite.

 

Slični recepti