Lazanje od povrća

Lazanje od povrća
Biljna inačica omiljenog talijanskog jela Više »
 

Sastojci:

  • 1 kg raznog povrća (luk, mrkva, cvjetača, brokula, grašak, kukuruz, mahune itd.)
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja
  • 1,5 dcl kiselog vrhnja
  • 1 pakiranje tjestenine za lazanje
  • 150 g ribanog sira
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • sol
  • papar
  • ulje ili maslac
  • voda

Priprema:

Dinstajte 1 kg raznog povrća na maslacu ili maslinovom ulju. Odvojeno skuhajte tjesteninu za lazanje. Pripremite bešamel umak: brašno pjenasto izradite s maslacem (ne smije porumeniti), prelijte smjesom od 1,5 dcl slatkog vrhnja i 1,5 dcl vode, soli, papra i prokuhajte. Slojeve tijesta stavite u podmazani lim za pečenje, prekrijte povrćem i prelijte bešamel umakom. Ponovite najmanje četiri puta. Završite s tijestom. Prelijte kiselim vrhnjem. Pospite ribanim sirom. Pecite 30 minuta na 200°C.

 

Slični recepti