Priprema
Tikvice operite i osušite. Prerežite ih po duljini na pola, ponovite postupak kako biste dobili četvrtine koje ćete zatim izrezati na ploške široke približno 0,5 cm. Pileća prsa narežite na komade veličine zalogaja, ogulite češnjak i sitno ga nasjeckajte.
Temeljac ulijte u lonac, stavite na vatru i pustite da zavrije. Stavite kus kus u zdjelu. Prelijte ga temeljcem tako da sva zrnca budu prekrivena tekućinom. Pokrijte zdjelu i ostavite da kus kus upije svu tekućinu i nabubri.
Ulijte ulje u veću posudu i pričekajte da se zagrije. Dodajte piletinu i uz miješanje brzo popržite sa svih strana. Dodajte tikvice, pržite još 4-5 minuta, zatim umiješajte nasjeckani češnjak. Začinite solju, paprom i koricom limuna i pržite sastojke još 2 minute uz neprestano miješanje.
Kad kus kus nabubri, zdrobite ga vilicom sve dok se ne raspadne u pojedinačna zrna. Dodajte ga u tavu s prženim tikvicama i piletinom. Začinite po ukusu limunovim sokom, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Pripremljeni kus kus stavite na tanjure. Pospite ribanim sirom i poslužite.
Prijavite se na naše e-novosti i saznajte sve trenutne novosti i događaje, promocije, pogodnosti...
Na vašu e-adresu jednom mjesečno slat ćemo aktualne novosti.
Center Komplementarne medicine, Antonina Rome in partnerji, d.o.o., autorska prava pridržana
Website developed by:Izdelava spletnih strani - Spletna postaja