Sastojci:
- 1 + 3/4 šalice kvinoje
- 1/4 šalice chia sjemenki
- 1 šalica vode i više za namakanje kvinoje
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/2 čajne žličice vinskog kamena
- 1/2 čajne žličice soli
- 1/2 iscijeđenog limuna
- indijski trputac
Priprema:
Isperite kvinoju s dosta vode u posudi srednje veličine i stavite u hladnjak preko noći. Chia sjemenke istresite u manju čašu koja je do polovice napunjena vodom, zatim pokrijte čašu. Ostavite preko noći u hladnjaku. Sljedeće jutro zagrijte pećnicu na 170°C. Stavite kvinoju u sito, pazeći pritom da odlijete svu suvišnu vodu. U blenderu promiješajte kvinoju, chia sjemenke i pola šalice vode, maslinovo ulje, vinski kamen, sol i limunov sok. Miješajte 3 minute velikom brzinom odnosno dok masa ne postane slična ili nešto gušća od tijesta za palačinke. Smjesu izlijte u donji lim za pečenje. Pecite 90 min odnosno dok se kruh pod pritiskom i dalje vraća u prvobitni položaj. Ohladite i spremite u hladnjak.