Brezglutenski kruh s kvinojom

Brezglutenski kruh s kvinojom
Priuštite si zdrav kruh s kvinojom koja je izvor proteina. Više »
Vrste dijeta: Dijeta bez glutena, Dijeta Candida, Prehrana bez laktoze, Dijeta bez jaja, Prehrana bez životinjskih proteina
 

Sastojci:

  • 1 + 3/4 šalice kvinoje
  • 1/4 šalice chia sjemenki
  • 1 šalica vode i više za namakanje kvinoje
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice vinskog kamena
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 iscijeđenog limuna
  • indijski trputac

Priprema:
Isperite kvinoju s dosta vode u posudi srednje veličine i stavite u hladnjak preko noći. Chia sjemenke istresite u manju čašu koja je do polovice napunjena vodom, zatim pokrijte čašu. Ostavite preko noći u hladnjaku. Sljedeće jutro zagrijte pećnicu na 170°C. Stavite kvinoju u sito, pazeći pritom da odlijete svu suvišnu vodu. U blenderu promiješajte kvinoju, chia sjemenke i pola šalice vode, maslinovo ulje, vinski kamen, sol i limunov sok. Miješajte 3 minute velikom brzinom odnosno dok masa ne postane slična ili nešto gušća od tijesta za palačinke. Smjesu izlijte u donji lim za pečenje. Pecite 90 min odnosno dok se kruh pod pritiskom i dalje vraća u prvobitni položaj. Ohladite i spremite u hladnjak.

 

Slični recepti