Brezglutenski pekan keksi

Brezglutenski pekan keksi
Unatoč preporukama koje se odnose na ograničenje količine glutena u prehrani, u vrijeme Božića ipak se možete razmaziti ukusnim kolačićima. Više »
Vrste dijeta: Dijeta bez glutena, Dijeta bez jaja
 

Sastojci

  • 150 g rastopljenog maslaca
  • ksilitol (dopuštena zamjena za šećer kod anticandida dijete)
  • 100 g brašna od slanutka
  • 100 g mljevenih badema
  • 60 g nasjeckanog pekan oraha/običnog oraha
  • 1/2 čajne žličice đumbira (svježe naribanog) - ne pretjerujte s količinom kako se djetetu ne bi zamjerio okus
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije (kao zamjenu za šećer, koristite izvornu biljku iz koje ćete izdubiti sjemenke)

Priprema
Zagrijte pećnicu na 180ºC. Promiješajte maslac i ksilitol, zatim dodajte preostale sastojke. Oblikujte male kuglice i na njih stavite pekan orah. Pecite 15 minuta ili dok ne poprime zlatnožutu boju.

 

Slični recepti