Heljdin carski drobljenac bez glutena

Heljdin carski drobljenac bez glutena
Odličan "šmarn" bez glutena Više »
Vrste dijeta: Histaminska dijeta, Dijeta bez glutena
 

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 100 g heljdinog brašna
  • 150 g rižinog brašna
  • 100 g brašna od tapioke
  • 3 jaja
  • žličica ksilitola
  • prstohvat soli
  • organsko nerafinirano kokosovo ulje
Priprema:
Pomiješajte sastojke ručnom miješalicom. Ostavite smjesu da miruje oko 30 minuta, po potrebi dodajte još malo mlijeka, zatim ispecite drobljenac na kokosovom ulju. Ulijte masu u tavu, kao kad pečete omlet, usitnite je i pecite s obje strane. Masa ne smije biti previše gusta jer može postati ljepljiva. Bolje je peći nekoliko puta manju količinu. Da bi drobljenac bio još slađi, možete ga zasladiti kokosovim šećerom.
 

Slični recepti