Magdini bademovi kolačići bez šećera

Magdini bademovi kolačići bez šećera
Kad se moramo suzdržati od šećera, dobro dođe recept za zdrave kolačiće, pogotovo ako naši pacijenti s vama podijele vlastita iskustva o njima. Više »
Vrste dijeta: Histaminska dijeta
 

Sastojci:

  • 14 dag rižinog brašna
  • 10 dag bademovih jezgri
  • 1 vrećica praška za pecivo vinski kamen
  • 2 žlice ksilitola
  • 25 dag maslaca sobne temperature
  • 2 domaća jaja

Priprema:



Bademe skuhajte, ogulite i osušite u pećnici na temperaturi od 90°C, zatim ih sameljite i umiješajte u brašno. Dodajte vrećicu praška za pecivo vinski kamen, ksilitol, slovenski maslac sobne temperature i domaća jaja.

Umijesite sadržaj u tijesto. Oblikujte gumbiće i ukrasite ih cijelim prženim bademima.

Pecite 20 minuta na 180°C ili dok ne poprime zlatnožutu boju.

 

 

 

Slični recepti